En tekniknörds våta datordrömmar

Vad är en sökmotor?


skrivet den 02 dec av Admin, klockan:17:16

Vad är en sökmotor och hur funkar den, egentligen? Alltså jag vet ju att Google, Bing och Yahoo är så kallade sökmotorer. Jag använder dem dagligen, eller jag… i alla fall Google. Sen så har det nästan blivit lite av ett begrepp att man ”googlar” någonting när man vill ha svar på någon fråga nu för tiden. Men vad är en sökmotor? Jag har försökt att googla fram svaret på just Google och hittat en hel del information om det. Men om jag ska vara helt ärligt vet jag inte riktigt om jag förstår mycket mer efter all läsning. Ska jag försöka förklara så blir det något i stil med att sökmotorerna har något program som de kallar för spindlar som ”springer” runt på olika hemsidor för att kolla vad de innehåller, för att ”indexera” sajten. När den har gjort det så bestämmer spindeln sig för hur högt som sajten ska ranka beroende på hur mycket relevant information som finns med. Ja, detta är ju en förenklad version av det hela, men nu vet ni ungefär vad en sökmotor är. :)


Currently rated 3.1 by 38 people

  • Currently 3,131579/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed