En tekniknörds våta datordrömmar

Nu vet jag vad molntjänst är! Eller vet jag det?


skrivet den 21 nov av Blogger, klockan:11:37

Vad attan är molntjänst? Man hör alla dessa konstiga begrepp och ibland snurrar det i skallen! Ok... en tjänst uppe bland molen.... Hallåå? Hur funkar det?  Men nu börjar jag fatta vad molntjänst är, eller gör jag?

Hmm... jag fattar nu att det inte alls är någon tjänst bland molnen, utan ett ITstöd för företagen.

Principen för molntjänster är vad jag förstår frigörande av datorkraft hos användaren och skalbarheten. Då lyfts ansvaret från användaren till tjänstleverantören för en massa faktorer.   Ok, vadå för faktorer? Jo... Prestanda, säkerhet och kapacitet är några av de viktigaste. Men den stora fördelen är onekligen förenklingen av kostnadsbilden.

Ja nu vet ni vad molntjänst är enkelt förklarat. Jag får nog studera detta med om jag riktigt ordentligt ska förstå vad det verkligen är:)


Currently rated 1.8 by 359 people

  • Currently 1,757663/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed